slogan BECO Vianen

 
   
 
Wijnholds uit Annen gaat voor Rototilt met OilQuick snelwisselsysteem
Deel dit nieuwsbericht

Wijnholds uit Annen gaat voor Rototilt met OilQuick snelwisselsysteem

Het bedrijf Wijnholds uit Annen is een éénmans zaak en verricht vooral graafwerkzaamheden voor gasleidingwerk. Dit vergt uiterste precisie en veiligheid.

Als eerste in Nederland heeft de firma Wijnholds de Liebherr A916 in zijn bezit. Deze kraan is vol lof ontvangen door het Nederlands publiek tijdens de primeur op de TKD 2012.

In samenspraak met Wijnholds en Nimatech heeft Beco uit Vianen een aantal graafbakken ontworpen die qua model en vormgeving, zoals bijv. los eigenschappen, perfect aansluiten op de stand van het OilQuick 65 snelwisselsysteem. Zo zijn er meerdere graafbakken geleverd alsmede een sloop- en sorteergrijper geschikt om gebruikt te worden met de Rototilt. De goede ervaring van Wijnholds met de vorige Beco Rototilt van dit type, ruim 15000 draaiuren (!!), heeft bijgedragen tot deze keuze.

De firma Wijnholds was ook een van de eersten in Nederland die gebruik maakte van een draaikantelstuk(gemonteerd aan de kraan). In die tijd waren velen sceptisch over dit systeem, maar tegenwoordig is het ondenkbaar om als GWW werker een kraan te besturen zonder draaikantelstuk. Zo denkt Wijnholds ook over OilQuick; er komt een tijd dat het OilQuick snelwisselsysteem niet weg te denken is in de GWW sector!

Voor deze kraan biedt OilQuick de 65 serie. De snelwissels van Oilquick zijn zeer robuuste systemen van hoogwaardig staal. Het unieke is natuurlijk dat het automatisch verbinden van de slangkoppelingen en het vergrendelen in één rechtlijnige cilinderbeweging worden uitgevoerd. Dit maakt het mogelijk om ook hydraulische gereedschappen in 15  seconden te wisselen!

Draaikantelstuk met aan beide zijden een snelwissel

Bij het snelwisselsysteem neemt Wijnholds ook een Indexator RT 60 draaikantelstuk met zowel aan de onderzijde  als aan de bovenzijde een automatische snelwissel. Dit heeft als voordeel dat het draaikantelstuk in 15 seconden afgekoppeld kan worden. Ondanks deze bijzondere eigenschap is het draaikantelstuk maar 1 cm langer dan een regulier draaikantelstuk dat vast gemonteerd is aan de kraan.

Henk Wijnholds zal dankzij het OilQuick snelwisselsysteem veel tijd besparen met het wisselen van hydraulische hulpstukken. Daarnaast heeft dit duurzame product ook een minimale slijtage dus zal Wijnholds ook hier zijn voordeel uit halen.
 

Terug CONTACT Archief